Vavedin brengt nieuwe choco op de markt

Truienaar Steven Vavedin, commercieel directeur en mede-eigenaar van koekjesbakker Vermeiren Princeps, lanceert deze zomer het nieuwe product Duo Swirl in de Verenigde Staten. Het gaat om een combinatie van speculoos- en chocopasta. In het najaar komt Europa aan de beurt.

Vermeiren Princeps is in de eerste plaats een producent van speculooskoekjes. Sinds eind 2008 maakt de kmo ook speculoospasta, een succes bij de consument. Over dit laatste product raakte Vermeiren Princeps verwikkeld in een juridische oorlog met de grote concurrent Lotus Bakeries, die uiteindelijk de handdoek moest gooien.

Steven Vavedin 2Duo Swirl is echter helemaal nieuw. "Op dit moment zijn er al chocopasta's op de markt met witte en bruine chocolade," zegt Steven Vavedin. "Dat heeft ons geïnspireerd om ook een combinatie van chocopasta met speculoospasta op de markt te brengen."
Dat deze combinatie eerste in de VS gelanceerd wordt, is geen toeval. "De jongste jaren is de VS uitgegroeid tot onze belangrijkste exportmarkt," aldus Vavedin. De consumenten daar eten trouwens liever pasta met groter brokjes koek ("crunchy").

Vermeiren Princeps telt 18 medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 9,5 miljoen euro, een aangroei met maar liefst 46%. Voor dit jaar wordt op een stijging van 25% gemikt. Het bedrijf is voor de helft in de handen van de familie Vermeiren. De andere helft zit bij de Limburgse investeringsfamilie Vavedin, die ook aandelen bezit van schoenenfabrikant Ambiorix in Tongeren, Sunnyland (fruitsap) in Turnhout en Ramobo (interieur) in Alken.