VDAB wil Belgen voor 1.200 vacatures bij Nedcar

VDL-Nedcar, vlak over de grens in Born, is op zoek naar 1.200 nieuwe medewerkers om vanaf 2017 Mini's te gaan bouwen in een 2-ploegenstelsel. Om die jobs in te vullen, kijkt VDL-Nedcar ook naar België. Samen met de VDAB werd een overeenkomst afgesloten, waarbij de werkzoekende Belgen een opleiding van 4 maanden kunnen krijgen.

nedcar miniEr werken op dit ogenblik een 500-tal Belgen bij de Nederlandse autobouwer. Een aantal dat nog kan oplopen, aangezien er heel wat werkwilligen zijn om vanuit België de vacatures in te vullen. “Daarom werd afgelopen week een overeenkomst gesloten tussen VDL Nedcar en de VDAB, waarbij werkzoekenden uit België een opleidingstraject kunnen volgen in het trainingscentrum van VDL-Nedcar," zegt Jo De Cock, provinciaal directeur van VDAB Limburg. "Dit duurt 4 maanden en is een combinatie van opleiding in een gesimuleerde trainingsomgeving en stages op de werkvloer. Er is daarbij opvolging voorzien van een VDAB-coach Werkplekleren."

Tijdens de trainingsperiode behouden de deelnemers hun uitkering en ontvangen ze, zoals wettelijk voorzien, verplaatsingsonkosten. In de komende weken zijn over deze formule infosessies gepland in de werkwinkels van Maasmechelen, Genk, Maaseik en Tongeren.