Rudy Raeymaekers – Peter Veekmans kopie

Veekmans vrijgevig, Roff mikt met masker op wereldmarkt

Het is nog lang niet gedaan met de mooie corona-initiatieven van Limburgse bedrijven. Zo heeft evenementenbureau UC Belgium geïnvesteerd in desinfectie-zuilen om gratis te bezorgen aan hun klanten. Een ander project is dat van Roff Progear uit Hamont-Achel, dat duurzame mondmaskers is gaan maken.

Ondanks de heropstart van vele bedrijven, blijft handhygiëne essentieel. Dat weet ook Peter Veekmans van eventkantoor UC Belgium, al meer dan 25 jaar één van de marktleiders in de sector. En ondanks het feit dat zijn business tot bijna nul is herleid en er voorlopig geen enkel perspectief is om de activiteiten te hervatten, gaat Veekmans tegen de stroom in door... te investeren. Hij heeft een aantal desinfectiezuilen aangekocht om aan zijn trouwe klanten cadeau te doen. "Goede tijden of slechte tijden, bij ons blijft de klant centraal en daar ligt onze focus. We gaan niet zoals vele collega's ons heroriënteren naar andere sectoren, maar halen wel de banden aan met de bedrijven die ons straks opnieuw op de rails zullen helpen." Peter Veekmans overhandigde donderdag één van de zuilen aan Rudy Raeymaekers van Hyundai Construction Equipment in Tessenderlo.

En nog een mooi voorbeeld: Røff Progear, een firma uit Hamont-Achel, is gestart met de productie bijzondere mondmaskers. "We zijn een innovatief, Belgisch bedrijf dat op de actualiteit inspeelt met de ontwikkeling van een uniek, duurzaam, hygiënisch en comfortabel mondmasker", zegt Senior Sales Manager Patrick Doms. "Het is een masker dat is gebreid met duurzame materialen, dat veelvuldig gewassen kan worden en met een leuke tekst of logo gepersonaliseerd kan worden. Het product is gemaakt van gerecycleerd polyester, bevat geen chemicaliën als kleurstof en gebruikt microvezels op basis van bacterie-afstotende zilver-ionen. Dit veelvuldig wasbare masker kan de wereld goed gebruiken", besluit Doms.