bambooti

Veelbelovende start-up Bambooti is verkocht

3 jaar na de oprichting van de start-up Bambooti slaan oprichters Freek Gielen en Pieter Van Moll een nieuwe weg in. Het bedrijf dat covers uit hout en steen maakt voor Apple-producten, is verkocht aan Gemini, het merk van armbanden dat destijds werd opgericht door de broers Beenders.

Pieter en Freek stampten Bambooti uit de grond en slaagden tot tweemaal toe in een ‘5-figure product launch’. Ze bouwden een eigen productielijn in België en verzonden de Bambooti-covers naar alle uithoeken van de wereld.

“We zijn zeer fier dat we een echt merk hebben opgebouwd en het nu kunnen overdragen een partner die de volgende stap kan zetten”, aldus de twee jonge ondernemers. “We hebben heel wat opgestoken van de opstartfase, ervaring die we kunnen meenemen in onze volgende projecten.”

De overnemer is Gemini, een Belgische producent van armbanden uit natuursteen die werd opgericht en daarna doorverkocht door Rob en Marc Beenders. Gemini is actief sinds 2013 en heeft inmiddels meer dan 1.000 verkooppunten in Europa. De armbanden worden gemaakt in twee sociale werkplaatsen in Lier en Hasselt, waar ondertussen meer dan 60 personen voltijds werken.

“Met de overname van Bambooti hebben we een natuurlijk, trendy product dat perfect aansluit bij onze visie”, zegt Arne Schelkens, de huidige zaakvoerder van Gemini. “We zetten het verhaal van Freek en Pieter verder op een internationaal niveau. Naast de natuurstenen armbanden kunnen we onze klanten nu ook premium covers aanbieden voor hun iPhone of Macbook: ook dat zijn coole goodies voor mannen, die dus perfect bij Gemini passen.”