Nieuws Limburg Veelzijdig aanbod stimuleert bedrijven in levenslang leren

Veelzijdig aanbod stimuleert bedrijven in levenslang leren

Veelzijdig aanbod stimuleert bedrijven in levenslang leren

Het begrip levenslang leren is ons intussen wel bekend. En die bekendheid is nodig, maar de effectieve toepassing ervan is zowaar nog belangrijker. Levenslang leren biedt immers een antwoord op de huidige mismatch tussen vacatures en werkzoekenden enerzijds en de innovatieve, digitale snelweg anderzijds. Met een veelzijdig aanbod staat Voka – Kamer van Koophandel bedrijven actief bij in dat levenslang leren.

‘De arbeidsmarkt staat in brand.’ Zo klonk het onlangs in een artikel van Voka – KvK Limburg op dit platform, hier te lezen. Er zijn meer vacatures dan werkzoekenden en bovendien bestaat er een mismatch tussen beiden. Daarnaast is er de innovatieve, digitale snelweg waar we opzitten en waar we razendsnel overrijden. Het is belangrijk om ook je medewerkers tegen diezelfde snelheid mee te krijgen.

“Levenslang leren maakt bedrijven wendbaar en daarin vormt werkplekleren een onmisbare schakel”, zegt Kris Claes, directeur belangenbehartiging & talent bij Voka – KvK Limburg. “Het behouden van talent is even belangrijk. Ook daar spelen bijscholing en opleidingen een significante rol. Het helpt de retentie hoog houden.”

Veelzijdig aanbod

Met een gevarieerd, veelzijdig aanbod stimuleert Voka – KvK Limburg bedrijven om in te zetten op levenslang leren. Dat gebeurt onder meer met de Kameracademie die vakgerichte opleidingen aanbiedt. Het gaat om workshops van een (halve) dag, infosessies of meerdaagse LABs die zowel on- als offline plaatsvinden. Inhoudelijk snijdt de Kameracademie meer dan 15 thema’s aan, van duurzaam ondernemen en export tot data en sales.

“Verder zijn er opleidingen in samenwerking met academische partners, zoals onze MBA Highlights om bedrijven op duurzame wijze te helpen groeien, het groeitraject Generation Y voor young potentials of het leiderschapsprogramma Real Leaders”, aldus Kris. “Met Accelero zetten we dan weer in op de specifieke noden van groeibedrijven.”

Tot slot biedt Voka – KvK Limburg maatopleidingen aan, aangepast op de specifieke noden van bedrijven en gedoceerd op de werkvloer. “We leggen de noden bloot, zoeken naar het juiste curriculum, koppelen het bedrijf met de juiste trainer en voorzien nadien een kwaliteitscontrole.”

Actuele noden en langetermijnimpact

“Onze opleidingen spitsen zich toe op twee gebieden. Ten eerste worden bedrijven geconfronteerd met veranderende regelgeving, waarbij we snel schakelen om hierrond kennisuitwisseling te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan GDPR of de Brexit. Ten tweede werken we op langetermijnveranderingen, waarbij we bedrijven bijstaan in het future proof maken van hun businessmodellen”, besluit Kris.

Voka – KvK Limburg geeft levenslang leren zo een boost binnen jouw bedrijf of organisatie.

Voka – Kamer van Koophandel Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.