veldeman-balthazar

Veldeman heeft meest innovatieve product

Tijdens de Internationale Meubelbeurs die zopas in Brussel werd georganiseerd, is Veldeman uit Opglabbeek bekroond met de eerste prijs voor ‘meest innovatieve product.’

veldeman-balthazarDe onderscheiding ging naar Finesse, een nieuw type van box-spring met een design-look. “Door het ‘zwevende’ uitzicht verschilt dit product van de traditionele box-spring,” zegt CEO Marc Veldeman. “We hebben 2 jaar gewerkt aan deze ontwikkeling en daarom doet deze erkenning extra plezier.”

De jury was onder de indruk van Finesse: “Slimme technologie in een state of the art design,” zo luidt het verslag. “De bodemvrije constructie creëert een ruimtelijk en opgeruimd gevoel. Individueel comfort en well-feeling zijn geoptimaliseerd en de nieuwe functies zijn medisch gefundeerd”

En nog meer goed nieuws: Camu, een modulair sofaconcept van Moome (Indera en Mooz, uit Dilsen-Stokkem) dat werd ontworpen door de Limburgse designer Roel Vandebeek, schopte het tot ‘laureaat’ (tweede prijs) in de categorie voor ‘meest trendy meubel’. Moome sleepte overigens ook voor hun product Frames (een scheidingsrekje, ontworpen door de Nederlander Gerard de Hoop), een vermelding als ‘laureaat’ in de wacht.