Nieuws Limburg Veldeman (Oudsbergen) op zucht van nieuw toekomstplan

Veldeman (Oudsbergen) op zucht van nieuw toekomstplan

Veldeman (Oudsbergen) op zucht van nieuw toekomstplan

Niet alleen bij tentenbouwer Veldeman in Bree doet er nieuw kapitaal zijn intrede, ook bij naamgenoot Veldeman Bedding in Oudsbergen dienen zich nieuwe investeerders aan. “We zijn bezig met de laatste fase van een transformatieplan om ons bedrijf toekomstgericht te verstevigen op financieel en operationeel vlak”, zegt Valerie Veldeman. Een GRP1 moet voor stabiliteit zorgen om de laatste maand te overbruggen.

Het traditierijke familiebedrijf uit Oudsbergen, specialist in de productie van bedden en matrassen, is bezig met een ambitieus plan om de volledige keten, van fabrikant tot eindverdeler, in eigen hand te nemen. In dat verband nam Veldeman recent een keten van 300 winkels in slaapcomfort over in Frankrijk. “We zijn ervan overtuigd dat een dergelijk geïntegreerd model zinvol is, zowel voor de toekomst van de groep als voor de toekomst van onze Franse merken”, aldus Valerie Veldeman. “Deze overname past dan ook in dit breder transformatieplan.”

Buitenlandse expansie van dat kaliber is uiteraard erg kapitaalintensief voor een 100% Limburgs familiebedrijf. “Vandaar dat we partners zijn gaan zoeken die onze plannen mee kunnen ondersteunen”, aldus Valerie Veldeman. “In april zou het hele plaatje rond moeten zijn en kunnen we alle details ontvouwen.” Eer alle handtekeningen zijn gezet, moet Veldeman wel nog enkele weken in alle sereniteit kunnen verderwerken. “Er is een minnelijk akkoord onderhandeld met de banken en andere partijen, dat nu geformaliseerd is in een GR-procedure”, licht Valerie Veldeman toe. “Deze gerechtelijke reorganisatie van het (milde) type 1, heeft geen gevolgen voor onze dagelijkse werking. De leveranciers en andere schuldeisers zullen tijdens deze procedure steeds worden vergoed. Met onze partners hebben we hier altijd zeer transparant en eerlijk over gecommuniceerd. Zij weten dat het een tussenstap is naar een mooi, toekomstgericht verhaal.”

Toch is er ook foutieve informatie over deze GRP1 in omloop geraakt. “Dat is heel jammer, want er wordt nodeloos onrust gecreëerd. We willen daarom herhalen dat we heel dicht bij een ambitieus toekomstplan staan, waarmee Veldeman structureel en financieel versterkt zal worden voor de lange termijn. Onze orderportefeuille is mooi gevuld en de productie draait dan ook op volle capaciteit. We zijn rotsvast overtuigd van een voorspoedige toekomst. We kijken ernaar uit om de details spoedig te kunnen communiceren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.