Veldeman_PKP

Veldeman verovert Vlaanders via overname

De Breese tentenbouwer Veldeman Group heeft in Maldegem verhuurbedrijf Tentmoment overgenomen. “Hun vertegenwoordiging in Oost- en West-Vlaanderen, met proximiteit richting industriezones in Noord-Frankrijk, is een strategische keuze om de Veldeman Group te versterken en is een eerste stap in onze geografische uitbreiding,” vertelt CEO Andy Moors.

Veldeman Group, die voor alle duidelijkheid volledig los staat van de matrassenproducent in Oudsbergen, ontwikkelt, produceert, verhuurt en verkoopt tentstructuren. Het bedrijf van CEO Andy Moors heeft de wind in de (tent)zeilen, want met het Oost-Vlaamse tentverhuurbedrijf Tentmoment komt er een belangrijke speler bij. "De verhuurprojecten op de Belgische markt concentreren zich steeds meer in Oost- en West-Vlaanderen", weet Moors. "We merken daar een stijging in de verhuur van tijdelijke opslaghallen en tenten, alsook de toename van het aantal grote evenementen. Om de proximiteit in de verhuuractiviteiten te verhogen, waren we dus op zoek naar een uitvalsbasis in die regio. Bovendien zijn we met deze overname ook dichter bij de industriezones in Noord-Frankrijk, waar eveneens veel vraag is naar tijdelijke structuren."

Tentmoment zal zijn activiteiten als een zelfstandige entiteit blijven behartigen. De vorige eigenaars blijven aan boord. De merknaam zal evenwel geleidelijk overgaan in Veldeman.