Veldeman vindt alternatief voor wegkopen vaklui

Veldeman Group, gekend producent van matrassen, lattenbodems en toebehoren, heeft in Opglabbeek een competentiecentrum voor stoffeerders geopend. Het gaat om een inhouse klaslokaal waar leerlingen van de school TISM uit Bree, 2 dagen per week praktijkervaring kunnen opdoen. "Vroeger hadden we hier honderden stoffeerders rondlopen, maar na carrières van soms 30 jaar gaan die allemaal met pensioen," zegt gedelegeerd bestuurder Marc Veldeman. "Net nu er meer vraag is naar box-springs met stoffen hoofdborden, kunnen we geen nieuwe mensen meer vinden. Liever dan de vakmensen te moeten wegkopen bij de concurrentie, proberen we de beste elementen naar hier te halen via de samenwerking met de school."

De leerlingen kunnen bij Veldeman alle kneepjes van het vak leren. "Inderdaad, want naast het stofferen van de hoofdborden maken we hier op bescheiden schaal ook nog hoogwaardige salons en stoelen," gaat Marc Veldeman verder. "De meest gemotiveerde jongeren kunnen bij ons dus snel doorgroeien."

De matrassenfabrikant heeft overigens een uitstekend jaar achter de rug. Na het topjaar 2008 werd voor een dipje gevreesd, maar dat is er niet gekomen. De cashflow nam zelfs nog toe. Begin november pakt Veldeman op de meubelbeurs van Brussel uit met enkele primeurs, waaronder een 'back to the nature'-collectie.