Veldeman zet in Brussel tijdelijk operagebouw neer

Omwille van verbouwingswerken had de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel op korte termijn nood aan tijdelijk onderdak. Veldeman uit Bree kreeg de opdracht om een tentencomplex te bouwen dat plaats biedt aan 1.100 toeschouwers, inclusief VIP-ruimte.

tent munt veldemanOp de site van Tour & Taxis zullen er nog tot minstens eind dit jaar voorstellingen plaatsvinden in het tentencomplex van 3.200 m² dat Veldeman er neergepoot heeft. Een etagetent van 25x40 m doet dienst als foyer en VIP-ruimte. De inkom en het overdekt terras werden luxueus afgewerkt met houten wanden, plafond en een bankirai-vloer. Blikvangers in het interieur zijn onder meer de originele decorstukken van De Munt.

Grote moeilijkheid was de akoestiek in de tent, die uiteraard bij opera zeer belangrijk is. Speciale stoffering en een 4-lagig vloersysteem (met onder meer geluidsabsorberend tapijt) creëerden het gewenste effect.

Intussen zijn er een 10-tal voorstellingen doorgegaan in het Muntpaleis. Volgens de schouwburgdirectie zijn de reacties van de genodigden zeer lovend en wordt de tent ervaren als een volwaardig theater.