Veolia in Houthalen staat te koop

Veolia Environmental Services Belgium, nog steeds bekend als het vroegere Biffa, staat te koop. Daarbij hoort ook de vestiging in Houthalen-Helchteren, waar het sorteren en shredderen van jaarlijks 80.000 ton gemengd industrieel afval gebeurt. Hier wordt ook ieder jaar zowat 19.000 ton PMD-afval gesorteerd, zeg maar de inhoud van de blauwe afvalzakken. De firma haalt in Limburg ook ongeveer 43.000 ton gewoon huishoudelijk afval op (grijze zakken). De vestiging op het industrieterrein Centrum Zuid haalt een omzet van zo'n 20 miljoen euro en stelt ongeveer 150 mensen tewerk.

De internationale groep Veolia (van Franse origine) kocht het voormalige Biffa België in 2006 voor 45 miljoen euro, maar zou nu de afvalactiviteiten in België opnieuw willen afstoten. Andere grote afvalgroepen zoals Sita en Van Gansewinkel lijken potentiële overnemers.

De hele groep Veolia Environmental Services Belgium telt naast Houthalen nog 8 andere industriële vestigingen. De totale omzet bedraagt ongeveer 100 miljoen euro en de tewerkstelling is goed voor 450 jobs.