"Verbaasd hoeveel vlaai en sandwiches Limburgers eten"

De familiale groothandel en producent van bakkerij- en patisserieproducten Ranson heeft in Hoeselt zopas een gloednieuw bedrijfsgebouw van 6000 m2 in gebruik genomen. Het gaat om een investering van minstens 5 miljoen euro. "Limburg is interessant voor ons omdat onze andere faciliteiten in Kortrijk en Harelbeke capaciteitsproblemen ondervinden," zegt gedelegeerd bestuurder Bruno Ranson, die de derde generatie van het West-Vlaamse familiebedrijf vertegenwoordigt. "Bovendien brachten we in het verleden vaak goederen vanuit de Antwerpse haven naar West-Vlaanderen, om ze nadien naar Duitsland te exporteren. Vanuit Limburg is dat uiteraard veel interessanter, ook voor het milieu."

In het nieuwe gebouw bevinden zich, naast de kantoren en de klassieke opslagruimte, ook diepvries- en frigomagazijnen. "Er is ook een winkel met klein materiaal voor onze klanten, en een demoruimte om nieuwigheden te tonen," zegt Bruno Ranson nog. In Hoeselt werken momenteel 35 mensen, zowat 1/5 van het groepstotaal. "Maar we hebben de ambitie om naar 50 te gaan. Zeker als de Limburgers zoveel vlaai, sandwiches en speculaas blijven eten, want ik verbaas mij nog altijd over de grote hoeveelheden die daar in Limburg van verkocht worden," besluit de bedrijfsleider.