bob verbeeck MIL 4 deel 1

Verbeeck verankert bedrijf in private stichting

Bob Verbeeck, stichter en eigenaar van sportorganisator Golazo in Beringen, heeft zijn aandelen ondergebracht in een private stichting.

Bob Verbeeck is één van de Limburgse Captains of Industry. Hij bouwde met Golazo en tal van andere ondernemingen als Energy Lab en We Ride een imperium uit in sportgerelateerde business. Vooral de organisatie van sportevenementen, zoals loop- en fietswedstrijden, legden hem geen windeieren. Zijn persoonlijk vermogen werd door de website De Rijkste Belgen nog geschat op 53 miljoen euro in 2019.

Maar omdat Verbeeck geen familiale opvolging heeft, stelt hij nu zijn kapitaal veilig in een private stichting. Volgens Ludwig Verduyn van De Rijkste Belgen hebben de 3 kinderen van de 61-jarige ondernemer geen ambitie om Golazo over te nemen en heeft Verbeeck geen plannen om de zaak te verkopen. Vandaar de oplossing om een stichting in het leven te roepen.

Het gaat om 80% van de aandelen die nu thuishoren bij Perfteam, zoals de stichting heet. De overige 20% werd in 2018 al verkocht aan private investeerders. Volgens Verbeeck is het allerminst een operatie om fiscale voordelen af te dwingen. Hij ijvert zelf voor de invoering van een meerwaardebelasting op aandelen. "Door de belasting in te voeren zouden ondernemers aangemoedigd worden om hun bedrijven niet zomaar te verkopen, wat de lokale verankering ten goede komt", zegt hij bij De Rijkste Belgen...