filip vercauteren

Vercauteren treedt aan in Thor Park

Filip Vercauteren wordt de nieuwe topman van Thor Park. Als algemeen directeur krijgt hij de taak om het Genkse bedrijven-, technologie-, opleidings- en wetenschapspark verder te ontwikkelen en internationaal op de kaart te zetten.

Thor Park is een gebied van 93 hectare op het voormalige mijnterrein van Waterschei. Na herbestemming is het vandaag een campus voor bedrijven, opleidingsinstanties en onderzoeksinstituten. De volledige site wordt onder impuls van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Stad Genk, KU Leuven, EnergyVille en POM Limburg getransformeerd tot een internationale hotspot voor thema's als energietransitie, slimme maakindustrie en smart city applicaties. Blikvangers zijn onder meer T2-campus (SyntraPXL, VDAB, Educathor), de IncubaThor, Thoreaq en privébedrijven zoals Soltech.

Sinds het vertrek van voormalig directeur Joris Merckx afgelopen zomer, was Thor Park op zoek naar een opvolger. Die is na een selectieprocedure gevonden in de persoon van Filip Vercauteren (54), die de overstap maakt van Machiels Building Solutions, waar hij sinds 2021 commercieel directeur was.

Tom Vanham, voorzitter van Thor Park, is enthousiast over de nieuwe aanwerving: “Thor Park heeft nog heel wat onontgonnen potentieel, en daarvoor kijken we in de richting van de nieuwe algemeen directeur Filip Vercauteren. De site is nu reeds een hotspot voor slimme, duurzame en innovatieve bedrijven met de focus op energietransitie en slimme maakindustrie. Het is de thuisbasis voor gerenommeerde onderzoeks- en kennisinstellingen. Alle kiemen zijn aanwezig om hier een campus te realiseren met internationale allure. Met zijn achtergrond in vastgoed, projectontwikkeling, duurzaamheid en innovatie is Filip de geknipte persoon om Thor Park doorheen de volgende ontwikkelingsfase te loodsen, in overleg met alle partners en stakeholders op de site.”

Filip Vercauteren is uiteraard ook enthousiast: “Ik kijk er enorm naar uit om vanaf deze zomer, samen met het huidige team, mijn schouders te kunnen zetten onder de verdere groei en ontwikkeling van deze prachtige site met een uniek potentieel. De ambities van de huidige partners creëren een aantrekkelijk kader om de komende jaren tal van innovatieve bedrijven aan te trekken op deze historische site en deze verder te ontwikkelen tot een dynamische open bedrijvencampus.”