reginald-vossen-300×200

Verhalen van groeibedrijven bieden inspiratie

In het kader van het project Groeigazellen, dat het Vlaamse Business Angels Netwerk (BAN) zopas heeft afgerond, is er een mooi boek uitgegeven waarin 15 groeibedrijven getuigen over het vallen en opstaan van hun onderneming. De oprichters vertellen openhartig over de valkuilen die ze hebben getrotseerd en hoe ze langzaam hebben getimmerd aan het succes van hun bedrijf. Daarbij komt ook aan bod op welke instanties ze zoal een beroep hebben gedaan om de moeilijkheden te overwinnen.

"Het boek is een mooi naslagwerk dat inspiratie moet bieden voor ieder bedrijf met groei-ambities," zegt Reginald Vossen, directeur van BAN Vlaanderen. "Elk verhaal heeft een eigen invalshoek en geeft op diverse aspecten van de bedrijfsvoering een pasklaar antwoord. Het is bovendien erg interessant om te zien hoe de business angels in al deze dossiers uit de anonimiteit treden en zich in het kader van dit project hebben geëngageerd om de groeibedrijven verder op de rails te krijgen. Het is een succes gebleken om jonge ondernemers op deze manier te ondersteunen met de ervaring van doorwinterde ondernemers."

Bij de 15 bedrijven die in het boek getuigen, zijn ook heel wat Limburgse vertegenwoordigers, als Farmaline (Tongeren), Mookum (Heusden-Zolder), Mamzel (Hasselt), Book-in-a-Box (Hasselt) en Sonic Angel (Tessenderlo/Bilzen). Het werk is gedrukt op 5.000 exemplaren en wordt woensdagavond voorgesteld in de gebouwen van Concentra in Antwerpen. Een kopie kan aangevraagd worden per e-mail (hasselt@ban.be). Het Agentschap Ondernemen en andere partners zullen het boek eveneens verdelen. Er zal ook een online versie op de website van BAN Vlaanderen kunnen gedownload worden.