"Vermoorde bedrijfsleider AMB was echte stielman"

AMB Genk

De Nederlandse politie heeft bevestigd dat de man die maandag in Rotterdam werd doodgeschoten, wel degelijk Luc Brouwers uit Ellikom (Meeuwen-Gruitrode) is. Hij was bedrijfsleider bij AMB (Algemene Metaalwerken Brouwers) in Genk (foto). Mensen die zaken met hem hebben gedaan, bevestigen dat Brouwers een sympathieke, hardwerkende ondernemer was. Het personeel van het bedrijf reageert geschokt op het nieuws.

"Hoewel AMB het vorig jaar financieel bijzonder moeilijk had en bescherming tegen schuldeisers had gekregen, was de firma nu weer op het goede pad," zegt Jos Raets, de advocaat van het bedrijf. Dat bevestigt ook Rik Mondelaers van de Confederatie Bouw Limburg (foto). “Ik heb vorige week nog met Luc samengezeten. Hij zag de toekomst positief in. Luc was een echte stielman, die degelijk werk leverde en door zijn collega’s enorm werd geapprecieerd.”Rik Mondelaers

Wat er in Rotterdam is gebeurd, blijft ook voor Mondelaers een groot vraagteken. “Maar met zijn bedrijf heeft het zeker niets te maken. Luc had met niemand problemen. Integendeel, het was echt een man van zijn woord.” Luc Brouwers laat een vrouw en drie kinderen achter. “Voor hen is dit verschrikkelijk”, zegt Raets. “De familie blijft verweesd achter.”

De Nederlandse speurders zijn nog altijd op zoek naar getuigen van de moord.

NV/RS

(Meer nieuws over deze zaak leest u woensdag in Het Belang van Limburg!)