Nieuws Limburg Vers geld moet Viata lanceren in 5 landen

Vers geld moet Viata lanceren in 5 landen

Vers geld moet Viata lanceren in 5 landen

De online apotheek Viata, 5 jaar geleden opgericht door de Limburgse ondernemers Benoit Van Huffel en Gianni De Gaspari, heeft 3,8 miljoen euro extra cash opgehaald om de internationale doorbraak te forceren. De familie Moorkens, tot voor kort onder meer eigenaar van de autogroep Bruyninx, vervangt met een investering van 2,5 miljoen, aandeelhouder Thibaut Courtois.

Newcom Services is het bedrijf boven Viata. Het is -zoals de wetgeving dat voorschrijft- de digitale afdeling van een échte apotheek, in dit geval die van Kristien Vanmeer in Beverst. De onderneming is een succesformule gebleken. Het aantal klanten (3000 per week) en de omzet groeiden snel en de initiatiefnemers kregen de awards nauwelijks nog in de kast gezet. Ook voor dat aspect konden ze rekenen op de goede raad van prijzenpakker Thibaut Courtois, die al in een vroeg stadium investeerde in Viata.

Buitenland
Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat werd gezocht naar externe financiering om de groei te versnellen. Het doel is om nieuwe vestigingen op te zetten in het buitenland. In onze buurlanden is de webshop al actief, maar is er nog geen lokale uitvalsbasis. De technologie en marketingstrategie waar Viata veel tijd en geld in geïnvesteerd heeft, kan makkelijk worden gedupliceerd naar andere oorden.

Courtois
En kijk, met de holding Alcopa heeft Viata de externe financiering gevonden. De familie Moorkens, bij ons gekend als invoerder van automerken als Hyundai en Suzuki, maar ook als overnemer (en doorverkoper) van autogroep Bruyninx, stopt 2,5 miljoen euro in de apotheek. Samen met een nieuwe lening, levert dat 3,8 miljoen euro op. Volgens De Tijd neemt Alcopa de aandelen over van Thibaut Courtois, die dus uit de onderneming stapt.

Tot slot kondigt Viata aan ook in België stevig te investeren. “Ook hier hebben we nog grote plannen om onze customer experience te vergroten en verder te groeien”, aldus De Gaspari. “Onze ultieme doelstelling is om binnen 5 jaar een omzet van 60 miljoen te halen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.