Bullswap2018-36

Vers geld voor platform van jong Limburgs trio

Het verhuurplatform voor bouwmachines Bullswap, de start-up van Laurens Opitek, Jannes Valkeneers en Michiel Vandeweyer, krijgt een kapitaalinjectie van 750.000 euro. Onder meer Lode Fastré, oprichter van de online apotheek Farmline, stapt in het kapitaal en brengt ook heel wat kennis en ervaring in.

Oorspronkelijk gestart als deelplatform voor bouwmachines, is Bullswap geëvalueerd naar een volwaardig verhuurplatform met professionele verhuurpartners. Het zijn dus niet langer de alledaagse machines van bouwbedrijven die in periodes van onderbenutting te huur worden aangeboden, maar wel 10.000 bouwmachines van zo'n 100 verhuurbedrijven.

"Het deelplatform was ideologisch zeer mooi, maar we merkten dat de kwaliteit en service wel eens konden variëren door de diversiteit aan aanbieders. Vandaar dat de toestellen nu alleen nog van professionele en gescreende verhuurpartners komen. Ons platform heeft als grote meerwaarde dat je niet alle verhuurbedrijven in regio moet bellen om het juiste toestel aan de juiste prijs te kunnen vinden. Bovendien zorgt Bullswap voor de volledige afhandeling van de transactie."

De nieuwe strategie heeft heel wat investeerders overtuigd om mee te stappen in het project. "Met deze kapitaalronde kunnen we een versnelling hoger schakelen", aldus nog Valkeneers. "Enerzijds willen we onze voetafdruk in België vergroten, nieuwe diensten aanbieden en een doorbraak naar Nederland maken. Het team heeft in de afgelopen 6 maanden uitgebreid van 3 naar 6 personen, en deze tendens zal zich verderzetten in de komende maanden. Het jeugdig enthousiasme, versterkt met de ervaring van enkele ervaren ondernemers, werpt zijn vruchten af."