Vers talent zkt. Limburgs bedrijf

Zo'n 1.500 studenten van de Hogeschool PXL hebben zopas hun diploma ontvangen. Kers op de taart was hun bachelor- of masterproef die zij aan het einde van hun studies verdedigd hebben. Deze werkstukken bevatten heel wat praktijkgerichte inzichten die voor bedrijven interessant zijn. Ze zijn bovendien een indicatie van het kennis- en interesseveld van de gediplomeerden.

afstuderen PXLHet is duidelijk dat Limburgse bedrijven en organisaties die willen groeien, heel wat informatie en potentiële werknemers uit deze talentpool kunnen vissen. De hogeschool heeft om hen daarbij te helpen, samen met Het Belang van Limburg, de PXL Talentenkrant gemaakt. Er is een digitale zoekfunctie aan verbonden om gemakkelijk de match te maken tussen studenten en onderwerpen enerzijds en bedrijven anderzijds.

"De hoger opgeleiden die we afleveren zijn en blijven gegeerd op de arbeidsmarkt," zegt Frank Smeets, voorzitter van Hogeschool PXL. "Ze vinden bijna allemaal binnen het jaar werk. In tijden van crisis en heropleving zijn goed opgeleide professionals van cruciaal belang. De samenleving heeft nood aan talent, aan mensen met handen, een hoofd en een hart, die met creatieve oplossingen voor de dag komen, en als het erop aan komt, niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken. De wereld heeft ook nood aan ondernemers. Entrepreneurs met een zelfstandige beroepsactiviteit of aan het hoofd van een bedrijf, maar ook intrapreneurs, die als werknemer op een creatieve manier vernieuwing kunnen brengen binnen hun werkomgeving."