Verso Food neemt alle Budgetslagers over

De kogel is door de kerk. De Group GL uit Houthalen-Helchteren heeft de uitbating van de beenhouwerijketen Budgetslager verkocht aan Verso Food uit Wommelgem, bekend van de ketens Vleesmeester, De Beenhouwers en Ikana. Daarmee krijgen zo'n 350 medewerkers een nieuwe baas.

Het akkoord tussen Verso Food en Group GL is woensdag gefinaliseerd. De overdracht van de aandelen zal wellicht over twee weken gebeuren.Er deden al een paar dagen geruchten over de verkoop van Budgetslager. "We hadden ook al een tijdje plannen om de keten over te dragen," zegt Ghislain Lenaers van Group GL. "We willen ons immers focussen op immobiliën, de uitbating van een slagerijketen past niet echt in dat plaatje." Er waren meerdere kandidaten om de keten over te nemen, zo zegt Lenaers. "We hebben ook gepraat met de vergelijkbare keten Renmans. Hun beenhouwerijen zijn, net zoals de Budgetslager-winkels, veelal verbonden met de Aldi-supermarkten. Maar Renmans bleek uiteindelijk niet geïnteresseerd."

Verso FoodAkkoord
Woensdag zijn Verso Food en Group GL dan tot een akkoord gekomen. Daardoor komen 47 Budgetslager-winkels, waarvan 40 in Limburg, met in totaal zo'n 350 medewerkers, straks in andere handen. Over de prijs zijn geen mededelingen gedaan. "De naam zal zeker in eerste instantie behouden blijven," zegt algemeen directeur Wim Jans van Budgetslager. "Wij verwachten wel dat onder impuls van Vleesmeester er een agressievere promotie- en prijzenpolitiek zal gevoerd worden."

De eerste Budgetslager ontstond in 1983 in Genk, toen Group GL begon met de bouw van zo'n 200 supermarkten voor Aldi. De geschiedenis van Verso Food gaat terug tot in 1976, toen de Nederlandse keten 'De Vleeschmeesters' expansie zocht in België. Tot in 2007 bleef de keten in Nederlandse handen. Sinds de overname door het management gaat de winkelorganisatie onder de koepel Verso Food door het leven, met hoofdzetel in Wommelgem. De organisatie baat vandaag in drie formules 37 winkels uit in Vlaanderen en Brussel: Vleesmeester, De Beenhouwer en de shop-in-shop-formule Ikana.

"Wij zocht al geruime tijd naar een manier om het aantal winkelpunten op te drijven," zegt Jean-Marc Verwee van Verso Food. "Budgetslager pas perfect bij ons, vooral ook geografisch. Alle winkels van Budgetslager blijven alvast open."