Schermafbeelding 2024-02-28 om 09.05.39

Verwoestende brand luidt nieuw hoofdstuk in voor Italiaans restaurant

Op vrijdag 1 maart opent in Zolder het Italiaanse restaurant Trattoria Sapori. Die nieuwe naam luidt een nieuw hoofdstuk in voor de familie Mollo, die drie jaar geleden haar zaak Sapori Del Sud in vlammen zag opgaan.

Op 3 juli 2021, net na de overwinning van Italië in het EK voetbal, brak er brand uit in het Italiaanse restaurant Sapori del Sud. Ondanks het enorme verlies bleef de familie Mollo positief. “We hebben een zware periode achter de rug. Eerst de brand, maar ook de gevolgen van corona, de verhuizing en de wederopbouw van onze zaak. Maar nu starten we eindelijk met een nieuw hoofdstuk”, aldus Modesta Mollo (50), de matriarch van de familie die samen met haar zus Manuela dertien jaar geleden het restaurant opende.

Modesta zal nu samen met dochter Chiara (26) en zoon Riano (20) het vernieuwde restaurant leiden. Chiara staat in de zaal, terwijl Riano de pizza’s bakt. Modesta bestiert de keuken. “Ik zal wel regelmatig in de zaal opduiken, het contact met de klanten vind ik zo belangrijk.”

Het enthousiasme over de heropening in een totaal vernieuwd interieur, is groot, want de openingsdag is al helemaal uitverkocht. “We kijken uit naar vrijdagmiddag om de klanten te ontvangen. En blijkbaar hebben de klanten ons ook gemist”, zegt Chiara. De familie is dankbaar voor de steun die ze doorheen de jaren heeft gekregen.

(Het hele verhaal is te lezen in Het Belang van Limburg)