Nieuws Limburg Verzekeringsgroep VHS overgenomen

Verzekeringsgroep VHS overgenomen

Verzekeringsgroep VHS overgenomen

VHS, tot nu het grootste onafhankelijke makelaarskantoor van Limburg, is gekocht door Allia Insurance Brokers, een sectorgenoot met hoofdkantoor in Roeselare.

VHS heeft de thuisbasis in Zonhoven en daarnaast kantoren in Overpelt, Hasselt en Sint-Truiden. De groep wordt geleid door Chris Schreurs en Marc Maas. In de afgelopen 20 jaar werd het bedrijf uitgebouwd tot een premie-incasso van meer dan 50 miljoen euro en 50 medewerkers.

Om een verdere specialisatie en schaalvergroting mogelijk te maken, is nu aansluiting gezocht bij Allia. “We zijn meer dan ooit overtuigd dat we de doelstellingen beter kunnen bereiken door een grote groep te vormen”, aldus Schruers en Maas. “Met Allia zijn er heel wat parallellen te trekken. Dit niet alleen op het vlak van markten en producten, maar vooral in bedrijfsfilosofie en cultuur. We hanteren allebei een ondernemersfilosofie die medewerkers toelaat een zeer grote deskundigheid op te bouwen.”

Allia is de tweede grootste onafhankelijke Belgische makelaar. Sterke man is ondernemer Joseph Lebon, een selfmade man die volgens journalist Ludwig Verduyn op plaats 550 prijkt van de lijst Rijkste Belgen. De makelaar heeft vestigingen in Roeselare, Antwerpen, Brussel, Gent, Luik, Luxemburg en Lubumbashi.

Een overnamebedrag voor VHS werd niet bekendgemaakt. De eengemaakte groep zal in 2018 een premie-omzet van 270 miljoen genereren, 180 medewerkers tellen, meer dan 25 miljoen commissies en fees draaien en een ebitda van meer dan 7 miljoen realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.