VHS (Zonhoven) neemt sectorgenoot over

Het verzekeringskantoor VHS van Chris Schruers en Marc Maas (foto), neemt de portefeuille over van Sofim Verzekeringsadvies uit Hasselt (voorheen VAK). Ook de medewerkers verhuizen mee naar de Zonhovense makelaar. Anderzijds gaat VHS een samenwerking aan met Sofim zelf, waarbij naar elkaar zal doorverwezen worden voor ieders expertisedomein en gezamenlijke infosessies voor bedrijven zullen georganiseerd worden.

Vanhoof-Schruers_RL_001.jpg"Het is zo dat de Europese regelgeving voor verzekeringskantoren sterk wordt gewijzigd", zegt Frank Vols, algemeen directeur van Sofim. "Als we daar aan willen voldoen met onze verzekeringstak, moeten we zwaar investeren. Aangezien onze core business zich op het vlak van de hr-dienstverlening situeert, en we daarin verder willen specialiseren, leek het ons eerder opportuun om voor de verzekeringen in zee te gaan met een partner. Gezien de goede contacten met VHS in het verleden, hebben we elkaar gevonden voor de overdracht van onze portefeuille, en dit vanaf 1 januari 2015." Aangezien Sofim 6.500 klanten telt, en daarvan velen ook hun verzekering 'in huis' hebben ondergebracht, gaat het om een aanzienlijke transactie.

De deal houdt tevens in dat Sofim en VHS in de toekomst nauw zullen gaan samenwerken, onder meer door klanten door te verwijzen en samen seminaries en andere infomomenten te organiseren.