JongCBL_Vicky Dethier2 kopie

Vicky Dethier eerste vrouwelijke voorzitter Jong CBL

Vicky Dethier, mede-bedrijfsleider van Bouwbedrijf Dethier uit Alken, werd door het voltallige bestuur van Jong Confederatie Bouw Limburg verkozen tot voorzitter. Zij volgt Steven Lisens van bouwbedrijf Baldewijns & Co op. Het is voor het eerst in 32 jaar dat een vrouw de scepter zwaait bij de jonge aannemers.

Op heel korte tijd is Vicky Dethier uitgegroeid tot de leading lady van het gekende familiale bouwbedrijf Dethier, dat al 73 jaar bestaat. Ze heeft niet alleen binnen de onderneming haar stempel gedrukt. Zo werd ze in 2018 namens de Vlaamse Confederatie Bouw uitgeroepen tot Jonge Vlaamse aannemer van het jaar. Ze werd nu dan ook unaniem verkozen tot voorzitter van Jong Confederatie Bouw Limburg, een rol die zij maar al te graag opneemt.

Jong Confederatie Bouw Limburg is een open, toegankelijk en dynamische netwerk van en voor jonge geëngageerde ondernemers in de bouw. In 2020 ligt de focus op ‘Be Smart’, een thema dat perfect aansluit met het werkveld waarin Vicky zich begeeft. "Vanuit mijn IT-gerichte opleiding voel ik me sterk verbonden met de digitalisering in de bouw", zegt ze. In 2018 ontving Bouwbedrijf Dethier niet voor niets de prestigieuze Digital Construction Award.

Een leuk weetje: Vicky stapt als voorzitter in de voetsporen van haar vader Rob Dethier. Hij was voorzitter van de toenmalige ‘Jongerenkamer’ Confederatie Bouw Limburg van 10 juni 1991 tot 22 februari 1993...