Vier ondernemingen doen toeristen watertanden

Buitengewoon Veurs (familie Verwimp-Machiels), fietscafé Café Coureur (familie Lantmeeters), Terroir-Wijnsafari (Joppe Theunis- Bert Vangertruijden) en Stroopfabriek (Toerisme Borgloon) zijn de grote winnaars van de eerste Visit Limburg Awards. Hiermee worden de meest betekenisvolle toeristische ondernemers uit onze provincie bekroond. De meer dan 3.000 stemmers leverden een mooi hoofdpodium op!

"Met de Visit Limburg Awards - kortweg VLA - zetten we de ondernemingszin en vindingrijkheid van de toeristische partners in de kijker", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. "Dat is cruciaal om Limburg te bestendigen als een attractieve bestemming. "Voor alle toeristische ondernemers in de provincie is deze wedstrijd een stimulans om te blijven bouwen aan bijzondere en betekenisvolle ervaringen voor onze gasten."

De kandidaten voor deze awards werden verdeeld in vier categoriëen: Gastvrijheid, Zakentoerisme, Fietsvriendelijkheid en het jaarthema, dat voor 2022 werd vastgelegd als Vakmanschap.

De meest gastvrije? Dat is Buitengewoon Veurs, de vakantiewoning van de familie Verwimp-Machiels in Voeren. Hun persoonlijke en hartelijke ontvangst wordt door de gasten enorm gewaardeerd.

In de categorie Zakentoerisme ging de VLA naar de Terroir-Wijnsafari uit Bilzen, een concept dat gasten langs de vele wijngaarden in Limburg leidt. Proficiat Joppe Theunis en Bert Vangertruijden!

Het Loonse fietscafé Café Coureur van Peter en Thomas Lantmeeters, biedt een totaalbeleving rond fietsen aan, en ontving daarvoor de award voor fietsvriendelijkheid. En ook de Loonse Stroopfabriek viel in de prijzen. Deze keer in de tijdelijke categorie Vakmanschap.

Waren ook genomineerden, maar haalden het net niet:
Zakentoerisme: Holiday Inn, Hasselt; Botel Harbour, Kinrooi
Fietsvriendelijkheid: Atelier Veloo, Wellen; Insane Game, Maasmechelen
Gastvrijheid: B&B Wabi Sabi, Grote-Brogel; B&B La Minièra, Genk
Vakmanschap: Rosendal.brød, Genk; Jenevermuseum, Hasselt.

Alle winnaars kregen een unieke VLA-award, ontworpen door Studio Piet Stockmans, en een waardebon om te participeren in de promotieacties van Visit Limburg.