Punch-Powertrain_Belgium-infra7-2 kopie

Vijandig overnamebod op Punch Powertrain

Punch Powertrain in Sint-Truiden staat in de belangstelling van de autobouwer Stellantis, dat een samentrekking is van tellantis is op zijn beurt het samengaan van de vroegere Franse PSA-groep (Peugeot, Citroën, Opel) met de Italiaans-Amerikaanse fusiegroep Fiat-Chrysler (met onder meer ook Jeep en Dodge in het assortiment). De kandidaat-koper is geen onbekende voor de Truienaren, want ze hadden in het verleden al een joint-venture op de rails.

Punch maakt onderdelen voor het aandrijfsysteem voor de hybride en plug-in hybride auto’s van Stellantis. Zowel de ontwikkeling als de productie van cruciale onderdelen daarvoor gebeurt in Limburg.

Stellantis aast vooral op de technologie die Punch hiervoor hanteert, en overweegt daarom een overname. Op die manier zou de autobouwer een voorsprong kunnen nemen in de elektrificatie van het autopark.

De overnamepoging door Stellantis is vijandig, en wordt momenteel voor een rechtbank uitgevochten. De vakbonden zijn niet gerust in de afloop. “Wie weet wat een overname zal betekenen voor de toekomst voor Punch Powertrain,” vragen de bonden zich openlijk af. "Het betekent grote onzekerheid voor Punch Powertrain als entiteit.” Wait & see...