Vivendum, Ogst en La Source scoren in Gault&Millau

Niet alleen de Bib Gourmand, maar ook de 'grote' Gault&Millau heeft de nieuwe editie op tafel liggen. Daarin staan een aantal Limburgse restaurants die in hun categorie tot beste van België werden verkozen. Zo is Ogst in Hasselt, pas vorig jaar geopend door Sébastien Wygaerts en Diederik Herbots, uitgeroepen tot beste gastro-bistro van het land. Vivendum, de topzaak van Alex Clevers, heeft het mooiste terras van allemaal.

Puur qua cijfertjes maakt La Source, het restaurant van La Butte aux Bois in Lanaken, een uitstekende beurt door met 17/20 de derde koksmuts in de wacht te slepen. Dat is er één minder dan Hof van Cleve (Peter Goossens), dat met 19,5/20 het beste restaurant van België blijft.

La Source nestelt zich daarmee samen met Magis (Tongeren) net achter Slagmolen, dat met 18/20 de hoogste score van de provincie behoudt. Het volgende peloton, met 16/20 is voor De Kristalijn (Genk), Innesto (Houthalen-Helchteren), JER (Hasselt), Vivendum (Dilsen-Stokkem) en Aan tafel bij Luc Bellings (Hasselt). Die laatste staat volgens Michelin wel een trapje hoger (2 sterren, samen met Slagmolen), maar heeft het bij Gault&Millau wat verkorven omdat hij zelf nooit in die gids wou gaan staan.

Scoren 15/20: Cuchara (Lommel), De Mijlpaal (Tongeren), Figaro (Hasselt), La Feuille d'Or (Dilsen-Stokkem) en -met één puntje gestegen- Altermezzo (Tongeren).

Zijn met 14/20 bij de besten in Limburg: 6Zinnen, Aen de Kerck Van Melveren, Arlecchino, Bistro Bis (by Magis), De Fakkels, De Kwizien, Hostellerie Mardaga, Il Fiore, Jürgen Eetboetiek, Koeckhofs, La Botte, 't Kleine Genoegen, 't Poorthuys, 't Vlierhof, t Vuchterhoês, Vous Lé Vous, Food Emotions en Le Cinquième.

Halen ook een vermelding met 13/20: Au Nom de Dieu, Bistro Nano, Bistro Neuta, De Goei Goesting, Gusto, In de zwaan, Kookpunt, La Strada, L'Aperi Vino, Lucie & Jimmy, Op den Blanckaert, 't Fornuisje, Zoethout, De Molen en Mondevino.