Nieuws Limburg VKW Limburg over de begroting: “Tja..”

VKW Limburg over de begroting: “Tja..”

VKW Limburg over de begroting: “Tja..”

De Limburgse werkgevers lijken zich wel te kunnen vinden in de budgettaire oefeningen van de federale regering. Uiteraard zijn er ook ernstige bedenkingen.

Eerst het goede nieuws volgens de troepen van Ruben Lemmens. “Een aantal maatregelen die zijn opgenomen, staan al heel lang op het verlanglijstje van VKW Limburg,” aldus Lemmens. “Daarbij denken we aan de flexibilisering van de arbeidstijd, die moet toelaten om op een vlotte manier pieken en dalen in de activiteit van het bedrijf op te vangen. En zeker ook aan de hervorming van de zogenaamde ‘loonnormwet’, die een veel betere garantie moet bieden dat onze loonkosten niet sneller stijgen dan in onze buurlanden. Ook positief: de maatregelen die toelaten om vlotter afspraken te maken rond overuren, en nachtarbeid voor e-commerce.”

charles-michelMaar dan… “Veel minder positief kunnen we zijn over de verlaging van de fiscale aftrekbaarheid van tankkaarten, toch een zuivere belastingverhoging van 100 miljoen euro die integraal bij de werkgevers wordt gehaald, en volledig haaks staat op de maatregelen om de loonkosten te verlagen,” stelt Lemmens. “Ook de verdere verhoging van de roerende voorheffing tot 30% is een slechte zaak. Bovendien wordt er nog steeds niet geraakt aan de automatische loonindexatie en laat een verlaging van de vennootschapsbelasting verder op zich wachten.”

Conclusie van VKW Limburg: “Gematigd positief.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Halen, Houthalen-Helchteren
Halen

Meester Nicolas maakt steden slimmer

Socalim, het bedrijf van Nicolas Nulens dat actief is in infrastructuur voor telecom, nutsvoorzieningen en technisch onderhoud, stapt in een… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.