VGL vlaaien

Vlaanderen gaat plat voor Limburgse vlaaien

De familiale bakkerij Vangrootloon, met hoofdkwartier in Sint-Truiden, heeft zopas 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in extra uitrusting. De helft daarvan is bestemd voor een nieuwe productielijn voor taarten en de modernisering van de bestaande vlaaienlijn. “De Limburgse vlaai breekt nu eindelijk door in de rest van Vlaanderen”, zegt marketingverantwoordelijke Jan Massa.

Om de gestegen interesse in de Limburgse vlaai te kunnen volgen, heeft Vangrootloon zopas geïnvesteerd in een nagelnieuwe productielijn. “Vlaaien maken is een arbeidsintensief proces”, zegt co-CEO Peter Vangrootloon. “De nieuwe lijn kan tot 1.200 vlaaien van hoge kwaliteit per uur produceren. Tegelijk hebben we de oude vlaaienlijn - met een capaciteit van 800 vlaaien per uur - helemaal laten reviseren. Op een topdag kunnen we zo tot 8.000 vlaaien per dag maken.”

Het familiebedrijf Vangrootloon, met zijn 350 medewerkers, heeft ondertussen meer dan een eeuw op de teller staan. Aan het hoofd staan momenteel drie CEO’s, met Peter (verkoop), Jo (productie) en Hugo (techniek) als de vertegenwoordigers van de derde generatie.