Nieuws Limburg Vliegende auto’s en ruimteraketten in Brustem

Vliegende auto’s en ruimteraketten in Brustem

Vliegende auto’s en ruimteraketten in Brustem

Exact een jaar na de eerstesteenlegging is in Brustem de campus DronePort officieel geopend. Er zullen technologiebedrijven gehuisvest worden die actief zijn in de bemande en onbemande luchtvaartsector. “Het is hier dat in de toekomst vliegende auto’s zullen opstijgen en raketten zullen gelanceerd worden”, zo was te horen in de toespraken.

Droneport is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM), stad Sint-Truiden, POM Limburg en privébedrijf JK Invest. “Op deze campus zullen zowel de bemande luchtvaart als de drone-industrie optimaal kunnen samenwerken en groeien”, zegt Mark Vanlook, algemeen directeur van DronePort. “Zo gaan er heel wat piloottrainingen, initiatievluchten en commerciële vluchten plaatsvinden die dankbaar gebruikmaken van het unieke luchtruim en de ruime landingsbaan. Vanuit de controletoren worden zowel bemande als onbemande vluchten in goede banen geleid. En voor drones zijn er meerdere specifieke testzones waar ze tot 650 meter hoog kunnen vliegen, wat uniek is in Europa.”

DronePort biedt bovendien diverse ateliers waar dronepiloten, technici en onderzoekers nieuwe prototypes van drones bouwen die ze kunnen testen in de indoor testruimtes of in de DronePort Cage. “DronePort is tot slot een open campus, waar bezoekers, vliegliefhebbers en zakenmensen welkom zijn”, aldus nog Vanlook.

DronePort zal in de loop van volgend jaar een 25-tal Vlaamse bedrijven en kennisinstellingen huisvesten, goed voor bijna 100 werknemers. Op langere termijn is het de ambitie om op deze locatie alle innovatieve projecten uit te voeren met betrekking tot alles wat vliegt. “Raketten lanceren of vliegende auto’s testen… als het ergens zal gebeuren is het hier in Brustem”, zo klonk bij de opening van DronePort.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.