Nieuws Limburg Vliegschool verwerft extra vleugels

Vliegschool verwerft extra vleugels

Vliegschool verwerft extra vleugels

ASL Academy, het opleidingsinstituut voor piloten dat deel uitmaakt van de Limburgse ASL Group, heeft 2 nieuwe vliegtuigen ingelijfd. Later dit jaar opent het bedrijf overigens een nieuwe uitvalsbasis op de luchthaven van Luik.

Een tweede Sonaca, helemaal Made in Belgium, en een Diamond Twinstar zijn de nieuwe toestellen die ASL Academy opneemt in de vloot. Het opleidingscentrum uit de groep van Philippe Bodson integreert beide vliegtuigen door de toenemende belangstelling om het vliegbrevet te behalen. De school heeft al een geavanceerde Cirrus SR20 en een SR22 in gebruik. Daarnaast behoren twee Redbird Full-Flight Simulators tot de vloot van het instituut.

ASL Academy verzorgt vooralsnog alle opleidingen vanuit Antwerpen. Maar door de aanhoudende aanvragen wordt een tweede vestiging geopend. Later dit jaar zullen de eerste lessen in Luik worden gegeven.

Daarnaast blijven Bodson & co het basis- en vervolmakingsaanbod van opleidingen uitbreiden en wordt tevens verder ingezet op digitaal onderricht. “Het doel is om in onze vliegschool voor ieder type van cursist een gepaste opleidingsformule voorhanden te hebben”, aldus Leen Thys van ASL Academy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.