sylvia heylands adhoc

Vogelaar is nieuwe heiland bij Haspengouwse club

Twee ambtstermijnen lang was Luc Heylands voorzitter van @hoc, de ondernemersclub van Haspengouw die gepatroneerd wordt door Voka Limburg. De voormalige eigenaar van Europower heeft nu de fakkel doorgegeven. De nieuwe preses van de club is Sylvia Vogelaar, zaakvoerder van HR-dienstverlener Passion Works Better. De officiƫle machtsoverdracht vond zopas plaats tijdens de jaarvergadering bij brouwerij Wilderen in Sin-Truiden.

De avond stond in het teken van het afscheid van voorzitter Luc Heylands, die 14 jaar lang aan het hoofd van de succesvolle businessclub stond. Hij nam in zijn slotrede nog mee dat @hoc een digitaal ledenplatform gaat oprichten, zodat bedrijven en burgers gericht de ondernemingen in Haspengouw kunnen opzoeken.

Daarna was het tijd voor de officiële voorzitterswissel, met overdracht van de fakkel aan Sylvia Vogelaar. De nieuwe voorzitter is lid van de bestuursraad bij Federgon, Voka-ambassadeur voor Alken, bestuurslid van @hoc sinds 2015, en bovenal: zaakvoerder van Passion Works Better.

De nieuwe president is ambitieus. “Ik wil het bestuur van @hoc en Luc Heylands in bijzonder danken voor deze opportuniteit”, aldus Sylvia Vogelaar. “Onze ambitie blijft om ondernemers in Haspengouw te verbinden, on-en offline, zeker in deze uitdagende tijden. Daarnaast moeten we de problemen op onze arbeidsmarkt én de wereld (klimaat, Rusland,…) ook op lokaal niveau aanpakken door in te zetten op opleiding en lokale consumptie van onze Haspengouwse producten.”

Luc Heylands (die ook nog onderscheiden werd als ere-voorzitter): “Ik ben bijzonder dankbaar voor al die jaren dat ik deze ondernemersclub heb mogen leiden. En ook fier op mijn opvolgster Sylvia Vogelaar. Ik heb het gevoel dat ondernemers in deze regio naar elkaar zijn toegegroeid, maar het werk is nog niet af. Daarom moeten we blijven inzetten op het samenbrengen van onze lokale ondernemers, want samen staan we sterker dan alleen.”