Nieuws Limburg Voka Limburg: “Kort zomervakanties voor scholieren in”

Voka Limburg: “Kort zomervakanties voor scholieren in”

Voka Limburg: “Kort zomervakanties voor scholieren in”

De schooldagen moeten langer en de schoolvakanties korter. Dat is een opmerkelijk voorstel van werkgeversorganisatie Voka om de leerachterstand, die door corona is ontstaan, weg te werken. De werkgevers zien de leerachterstand groeien tot een productieachterstand. En dat is slecht voor de economie en dus de welvaart.

TV Limburg heeft het hele verhaal mooi samengevat en in beeld gebracht in deze reportage:

Reageer op dit bericht

Reacties

Richard K. 2022-02-08 15:13:27

In mijn gezin werken 3 mensen in het onderwijs. Het is niet gepast te zeggen de schooldagen nog langer te maken. Deze mensen werken dagelijks meer wel dan niet tot in de heel late avonduren (soms nacht) om nog voorbereidende of administratieve taken te doen die tijdens de schooluren niet kunnen in de klas zelf. Ze moeten zelf personeel inzetten om de poets ed in eigen huis te doen want dit lukt nu al onmogelijk. Op zondagnamiddagen al op school zitten werken aan taken is geen uitzondering maar wel regel. De laatste 2 weken van de grote vakantie zitten ze ook al op school en dit ook om klusjes ed te doen. Ik begrijp daarom ook zeer goed dat veel leerkrachten uit het onderwijs stappen of ziek thuis zitten door burn-out ed en dan die mensen dagelijks nog langer doen werken is niet fair. Ik spreek dan nog niet van de cadeautjes die ze maken voor de kinderen op verjaardagen, Kerst ed betaald met eigen middelen omdat de school geen budget heeft. De leerachterstand bijwerken kan eventueel opgelost worden door bijles te laten geven door gepensioneerde leerkrachten die hiervoor een belastingsvoordeel (bruto = netto) krijgen en ook de tijd hebben wellicht om dit met hart en ziel te doen en de juiste competenties bezitten.

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.