Nieuws Limburg Voka Limburg wil bedrijven vergroenen

Voka Limburg wil bedrijven vergroenen

Voka Limburg wil bedrijven vergroenen

Dieter ParedisGreenVille en Voka Limburg slaan de handen in mekaar op meer kmo’s te overtuigen te investeren in milieumaatregelen. Dat gebeurt op vraag van gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “We mikken in eerste instantie op een 50-tal kleinere bedrijven die in het project willen stappen,” zegt de gedeputeerde.

Om de kmo’s over de streep te trekken, schakelen GreenVille en Voka de milieucoördinatoren in. “Zij worden gevraagd om een screening uit te voeren en zo tot verbeteringsvoorstellen te komen,” licht gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka Limburg de plannen toe. In januari komt er ook een infosessie.

Dieter Paredis, Managing Director van drukkerij Haletra in Houthalen (foto), is alvast voorstander. “Een doordacht transportbeleid heeft onze CO²-emissies al met 20% teruggeschroefd. En dankzij nieuwe ontwikkelingsbaden en inktprocedures besparen we jaarlijks 22.000 euro op water en inkt. Zoveel moeite kostte dat niet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.