hasco encon

Voka-voorzitter koopt 40% van Encon

De Hasseltse bedrijvengroep Hasco Invest van Francis Wanten (o.a. Comfort Energy, Cooltech en Voka Limburg) neemt een participatie van 40 procent in de Bilzense specialist in groene energie Encon van Robin Bruninx.

Het huwelijk tussen Hasco en Encon klinkt misschien verrassend, maar is voor beide partijen van strategisch belang. Met energieverdeler Comfort Energy en een aantal bedrijven in HVAC (verwarming, koeling, verluchting en sanitair) onder de vleugels, heeft Francis Wanten met Hasco Invest een belangrijke positie uitgebouwd in de meer traditionele energiesector.
Encon daarentegen is een voortrekker en bolleboos op het vlak van hernieuwbare, groene energie. Het bedrijf kent sinds zijn oprichting 15 jaar geleden een gestage groei en heeft ondertussen ook vestigingen in Nederland en Uruguay. Encon bouwt op dit moment overigens een nieuw hoofdkantoor in Bilzen, dat het meest duurzame kmo-gebouw van Europa wordt.

Met de zopas gesloten deal zal Hasco Invest producten en systemen van de 'nieuwe energie' in de markt kunnen zetten en dus het totaalaanbod voor bedrijven en gezinnen verbreden. Anderzijds zal Encon zijn innovaties beter kunnen commercialiseren en beschikt het nu over extra middelen om zijn internationale groei te financieren. Zo staat The American Dream op de wish-list van Robin Bruninx.