Nieuws Limburg Voka vraagt versoepelingen, verdorie!

Voka vraagt versoepelingen, verdorie!

Voka vraagt versoepelingen, verdorie!

Perspectief. Dat hebben onze ondernemers nu nodig om met enig vertrouwen de economische relance in te zetten. Dat zegt Johann Leten van Voka Limburg. “Tegen de zomer zwakt het prille herstel opnieuw af. We hebben echt stevige signalen nodig om de moed erin te houden.”

De conjunctuurbarometer van Voka Limburg is niet desastreus. De lichte vooruitgang in de Limburgse economie zal zich nog een aantal maanden voortzetten. Vooral de bouw en de export trekken de kar van de heropstanding. “Maar andere sectoren zien bijzonder zwaar af”, aldus Johann Leten. “Dan spreken we niet alleen over de horeca of de retail, maar ook bijvoorbeeld over de automobielsector en het toerisme. We mogen dus onze economie niet over dezelfde kam scheren. Er zijn sectoren die nu pas de klappen voelen, anderen liggen nog steeds in touwen. Een gespleten economie moeten we vermijden. Het overlegcomité moet vrijdag dringend perspectief geven en gerichte steun bieden.”

Voka Limburg ziet drie belangrijke acties om de economie te vrijwaren van nog meer ellende. “We pleiten allereerst voor een uitbreiding van de loonsubsidie, die hier van toepassing is op de reissector en in Nederland al haar nut bewees. Investeer niet langer in de inactiviteit van medewerkers, maar in de heropstart van bedrijven. Daarin spelen diezelfde medewerkers een cruciale rol. Dankzij de loonsubsidie kunnen ondernemingen die lonen uitbetalen”, zegt Johann Leten. “Een tweede actie is gerichte investeringssteun én een heropeningsagenda voor sectoren en bedrijven die nog verplicht gesloten zijn. Willen we de kloof dichten, dan zal deze steun noodzakelijk zijn. Als derde actie kijken we naar de overheden: maak investeringen mogelijk, wees rationeel en flexibel in het vergunningsbeleid, vermijd administratieve rompslomp.”

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming

  Gerelateerde berichten

  Meest gelezen in deze regio

  Veel gelezen in deze regio

  Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

  Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.