Huis Erika Thijs

Vol huis voor nieuw huis van Huis Erika Thijs

In Hasselt werd donderdagavond onder grote belangstelling het gloednieuwe Huis Erika Thijs officieel geopend. Het gebouw in het Villerspark, aangekocht met de steun van talrijke sponsors, is een modern trefpunt voor mensen die door kanker zijn getroffen.

Het is inmiddels 11,5 jaar geleden dat politica Erika Thijs overleed aan de gevolgen van kanker. Haar familie, vele vrienden en sympathiserende ondernemers hebben vlak nadien het Huis Erika Thijs opgericht, een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker. Ze kunnen er terecht voor een luisterend oor, informatie, verzorging, individuele begeleiding en groepsactiviteiten. Ook familieleden van kankerpatiënten vinden in het Huis Erika Thijs de juiste gesprekspartners en alle mogelijke informatie.

Om de fysieke en mentale veerkracht van de doelgroep nog sterker te maken, heeft de vzw zopas een eigen gebouw aangekocht. In het Villerspark in Hasselt, amper enkele tientallen meters verder dan de vorige locatie, werd een voormalige medische praktijk volledig ingericht ten behoeve van de gasten van Huis Erika Thijs. Het is voornamelijk met giften van bedrijven, serviceclubs en organisaties dat het nieuwe centrum kon aangekocht en ingericht worden. De vereniging krijgt ook steun van het Kankerfonds. Bovendien zijn er voor de verzorging en activiteiten van Huis Erika Thijs heel wat ondernemingen die hun medewerking verlenen, zoals Cent Pur Cent dat instaat voor de cosmetica voor de gasten.

Voor de verdere ondersteuning van de werking blijft Huis Erika Thijs rekenen op de steun van sympathiserende sponsors. Ook vrijwilligers, die opgeleid worden om de beste ondersteuning te bieden, zijn altijd meer dan welkom.