Nieuws Limburg Volgende generatie aan boord bij Baens

Volgende generatie aan boord bij Baens

Volgende generatie aan boord bij Baens

Architecte Christa Baens (34) is in het familiaal afwerkingsbedrijf van haar vader Guido Baens gestapt. Samen met haar broer en zus wil ze binnen enkele jaren de familiale overdracht bij de Kinrooise bouwfirma voltooien.

Baens Afwerkingsbedrijf in Kinrooi werd opgericht door Christa’s grootvader en zijn drie zonen, toen als stukadoorsbedrijf. De vierde zoon, Guido Baens, vervoegde het bedrijf in 1981. Daar groeide in 1989 Afwerkingsbedrijf Baens uit voort, vooral gespecialiseerd in schrijnwerk, interieur- en afwerkingsprojecten. Met een team van 59 mensen heeft Baens Afwerkingsbedrijf vandaag een mooie reputatie opgebouwd zowel bij particulieren als aannemers.

Sinds enige tijd is met Ann en Roel de derde generatie actief in het familiebedrijf. En sinds maart 2020 heeft ook zus Christa het duo vervoegd. Samen bereiden ze zich voor om binnen een paar jaar de fakkel van hun vader Guido over te nemen.

“Ik had destijds met vader afgesproken dat ik na mijn opleiding minstens vijf jaar als architect wou werken, even lang als mijn opleiding geduurd had. Het zijn wel een paar jaar meer geworden”, lacht Christa Baens. “Begin 2020 vond ik dat de tijd rijp was.”

Maar eerst heeft Christa wel nog de halve wereld rondgezeild. In 2018 vertrok ze voor een reis van 72 dagen op zee. Ze heeft er wel een aantal belangrijke lessen voor het bedrijfsleven aan over gehouden. “Op een zeilboot kan je als leider nooit 24/7 de zeilboot sturen. Het is teamwerk, waarbij iedereen om de beurt de leiding op zich neemt. Alleen zo kan iedereen de nodige rust gegund worden en kan je mekaar ondersteunen, terwijl de boot op volle snelheid blijft doorvaren. Goede communicatie en optimale samenwerking, dat zijn de sleutels tot een goede en snelle vaart. En bovendien: een zeiler geeft nooit op. De lessen gaan me zeker nog van pas komen in ons familiebedrijf”, besluit Christa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.