Volgende strategiemeeting: in de huifkar!

Het is eens wat anders: een vergadering met je team in een huifkar, die achter een tractor tegen tien km per uur door het mooie Noord-Limburgse landschap bolt. Het kan bij FarmFun in Bocholt, het bedrijf van Caroline Van Dijck (35) en Patrick Weltjens (37). “Neen, geen folietje, maar een doordachte strategie,” zeggen beiden.

huifkar farmfunHet jonge koppel baat een melkveehouderij met 140 koeien uit, Het Akkermanshof in Bocholt. Dat de melkprijs niet is om over naar huis te schrijven, dat hoef je hen niet te vertellen. “Je kan daar lang over zitten janken, of de hand aan de ploeg slaan,” zegt Caroline. Net zoals andere boeren zijn ze daarom op zoek naar alternatieve inkomsten, waaronder het hoevetoerisme. Onder de merknaam FarmFun kan je er terecht in een vakantieappartement tot zeven personen. Er zijn tal van activiteiten, zoals een tocht met de huifkar, een partijtje bumperball, weide-golf, koe-knuffelen, een maisdoolhof, enzovoort. Vrijgezellenfeestjes kunnen ook. “Wij zijn een B-to-B-bedrijf,” lacht Patrick Weltjens. “Wij brengen de Burger bij de Boer.”

Maar FarmFun is ook écht B-to-B. Voor het bedrijfsleven hebben Caroline en Patrick een professioneel teambuildingparcours op poten gezet, met proeven die allemaal met het boerenleven te maken hebben. Daarnaast hebben ze een huifkar omgebouwd tot een professioneel ingerichte vergaderruimte, met geluidsinstallatie en videoscherm. Het is eens een andere manier van vergaderen of brainstormen met medewerkers, klanten, prospects of partners, terwijl de huifkar aan een rustig tempo door het Noord-Limburgse landschap bolt. “Wij noemen het slow-meeting,” zegt Patrick. “Je vergadert buiten je natuurlijke biotoop, terwijl je onderhevig bent aan natuurlijke prikkels die de creativiteit kunnen stimuleren. Voor zover wij weten vormt onze ‘conference on wheels’ in Limburg een uniek aanbod voor bedrijven. Business as unusual.” De huifkar biedt plaats voor een 20-tal personen.