pw vespa tours

Volledige Bel20 tuft door heerlijk Haspengouw

Waar trekt de elite van de Belgische bedrijven naartoe om hun personeel te plezieren? Naar Haspengouw... Zo mocht Pascal Windmolders van Vespatours in Sint-Truiden al delegaties van alle Bel20-bedrijven ontvangen. Ondernemers in de regio maken zich intussen op voor het nieuwe toeristische hoogseizoen en hebben hun nieuw aangekocht materiaal alvast van stal gehaald.

Als straks de bloesems op de Haspengouwse fruitbomen prijken, krioelt het tussen de kerselaars en de Kanzi-knoppen wederom van de uitgelaten toeristen die het natuurspektakel op de voet komen volgen. In aanloop daarvan trekken de verhuurders van Vespa's, elektrische fietsen, 2PK'tjes, golfkarren, segways, huifkarren en andere transportmodi, zich langzaam op gang. In het tussenseizoen werd er fors geïnvesteerd in nieuw materiaal om niet alleen particuliere klanten maar ook grotere groepen, zoals bedrijven, te kunnen plezieren. Steeds meer wordt een plezierig tripje door de Haspengouwse velden gekozen als incentive om medewerkers, klanten of leveranciers gunstig te stemmen. Zelfs de allergrootste bedrijven zakken hier speciaal voor af naar Limburg.

"We hebben alle ondernemingen die samen de Bel20 vormen, hier al mogen ontvangen", zegt Pascal Windmolders van Vespatours, een snelgroeiende scooterverhuurder en tochtorganisator. "Ze zijn telkens erg aangenaam verrast dat ze in eigen land zo'n prachtige landschappen, mooi bewaard erfgoed en een royale portie van culinaire authenticiteit kunnen terugvinden. Omdat ze hun positieve ervaringen met elkaar delen, zakken uiteindelijk al die grote 'corporates' zoals die van de Bel20, af naar het Kasteel van Ordingen, waar onze tours vertrekken."

Windmolders heeft in de winter niet stilgezeten om zijn zaak verder uit te bouwen. "We hebben enkele nieuwe formules ontwikkeld, bijvoorbeeld een tocht die in het teken staat van wijngaarden en pittoreske kastelen. Er werden ook nieuwe samenwerkingen afgesloten met lokale horecazaken, voedingsproducenten en exploitanten van bezienswaardigheden die tot de verbeelding spreken. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in de uitbreiding van onze huurvloot. Eén van de nieuwe modellen is geverfd in de Belgische driekleur. En ja, we hebben Prins Laurent al persoonlijk uitgenodigd om hiermee een tochtje door het wondermooie Haspengouw te maken."