directie gijbels

Voltallige directie koopt zich in bij Mathieu Gijbels

Na Herman Verwimp hebben nu ook de vier overige directieleden van bouwgroep Mathieu Gijbels een persoonlijke participatie genomen in de onderneming. Precies op de 50ste verjaardag van het bedrijf, kopen Hendrik Swennen, David Leroy, Gert Janssen en Dave Beuten zich in voor 5 procent. Mathi Gijbels, zoon van de onlangs overleden stichter, behoudt 75 procent van de aandelen.

Op 1 maart 1969 werd de vennootschap opgericht die nu, 50 jaar later, is uitgegroeid tot een leidinggevend bouwbedrijf. Oprichter Mathieu Gijbels overleed begin dit jaar aan de gevolgen van kanker, maar zijn nalatenschap in de vorm van het aannemersbedrijf Mathieu Gijbels (deel van de Gijbels Group) leeft verder. “50 jaar geleden heeft papa de basis gelegd, de fundering als het ware, om op verder te bouwen” vertelt zoon Mathi Gijbels. “Het is bijna symbolisch dat we net nu kunnen aankondigen dat het voltallige directiecomité mede-eigenaar is geworden van het bedrijf.”

Mathi Gijbels kondigde in 2017 aan om zich persoonlijk te gaan bezighouden met de vastgoedactiviteiten van de groep. Het directieteam van de bouwgroep kreeg de verantwoordelijkheid om de voornaamste bedrijfsactiviteit strategisch en operationeel aan te sturen. Het gaat om de vennootschap Gijbels Construct, waartoe de bedrijven NV Mathieu Gijbels, Gijmacon en Gijmacon Aluminium Constructies behoren. Dit is goed voor 85 miljoen euro omzet en 312 medewerkers.

Samen met Herman Verwimp, die al meer dan 10 jaar participeert, kopen nu de overige directieleden Hendrik Swennen, David Leroy, Gert Janssen en Dave Beuten zich in. Ze bezitten nu elk 5% van de aandelen. “Hiermee spreken ze hun engagement, hun vertrouwen en hun betrokkenheid uit voor ons bedrijf”, aldus Mathi Gijbels.

De partners vertellen: “We delen op deze manier niet enkel de verantwoordelijkheid, maar ook de resultaten en het risico. Het is zoals een goed huwelijk: in goede en kwade dagen! Met de volle overtuiging dat met onze mensen, onze klanten en onze aanpak, ons bedrijf een nog sterkere plek op de markt zal innemen.”

En Mathi Gijbels besluit: “De instap van de vier nieuwe partners kreeg met het overlijden van mijn vader en stichter een extra symbolische waarde. In het laatste gesprek van de volledige directie met mijn vader konden we hem verzekeren dat zijn geesteskind in goede handen was. Het stelde hem toen zichtbaar gerust dat dit team de stap zet om actief te ondernemen en de basis wil leggen voor nog eens minimaal 50 jaar bouwsucces en -plezier. Dat dit net op 1 maart 2019, de 50e verjaardag van ons bedrijf bekend kan gemaakt worden, maakt het nog mooier.”