Toychamp

Voor de Fun: Limburgs familiebedrijf neemt er 9 over

Toychamp, de keten van speelgoedwinkels van de familie Nolmans met hoofdzetel in Genk, neemt 9 locaties van de zopas failliet verklaarde concurrent Fun over. Zes daarvan zullen heropenen als Toychamp, 3 andere als Dreamland, die andere keten waarin Nolmans de meerderheid heeft. Nog 2 andere vestigingen van Fun gaan naar de Deense meubelketen Jysk.

CEO Koen Nolmans liet afgelopen week nog niet in zijn kaarten kijken bij de onderhandelingen over de overname van de failliete Fun-keten. Vrijdag werd duidelijk dat hij, samen met Jysk, een bod had uitgebracht op 11 van de 27 vestigingen die Fun in ons land telt. Nu is de kogel door de kerk. Jysk gaat zich vestiging in 2 locaties, Toychamp in 6 (Merksem, Oudenaarde, Sint-Denijs-Westrem, Dendermonde, Lokeren en Sint-Joris-Winge) en Dreamland in 3 (Mechelen, Roeselare en Veurne).

De overnames passen in de ambitie van de familie Nolmans om de blinde vlekken in het bestaande aanbod in te vullen. De bedoeling is dus om met Toychamp en Dreamland het hele land af te dekken. Het management kondigt alvast aanzienlijke investeringen aan in het kader van duurzaamheid en een inspirerende winkelbeleving. Het personeel van de Fun-vestigingen zal in de mate van het mogelijke worden overgenomen, vooral in de vestigingen die als Toychamp door het leven zullen gaan.

Koen Nolmans, CEO van ToyChamp en DreamLand, legt uit: “Als Belgisch familiebedrijf zijn we zeer verheugd om deze nieuwe stap te kunnen zetten, en een deel van de winkels waar Fun en zijn medewerkers jaren aan gewerkt hebben, een mooie toekomst te bieden. Op deze wijze is ook de Belgische verankering van een deel van de fysieke speelgoedretail gegarandeerd met een duurzame tewerkstelling als gevolg.”

ToyChamp, opgericht in 2001 door Koen Nolmans en zijn broers, telt nu 33 speelgoedwinkels: 9 in België (in de provincies Antwerpen en Limburg) en 24 in Nederland. Zowel het hoofdkantoor als het distributiecentrum van 20.000 m² zijn gevestigd in Genk. ToyChamp stelt in Nederland en België zo’n 450 medewerkers te werk.