maris tuincentrum (Foto: Internetgazet Heusden-Zolder)

Voorgoed gedaan met plantgoed

Na meer dan 40 jaar sluit Tuincentrum Maris in Heusden-Zolder voorgoed de deuren. Zaakvoerder Veerle Maris heeft geen familiale opvolgers en verkiest uit de sector te stappen in plaats van grote investeringen te doen in een nieuwbouwproject. Dat schrijft Internetgazet Heusden-Zolder.

Tuincentrum Maris in de Schootstraat ging van start in de jaren '80, toen Jef Maris met de hulp van zijn vrouw Alice, plantjes ging telen. Al snel groeide de hobby uit tot een zaak, en werd het gamma van éénjarigen en chrysanten uitgebreid met sproei- en meststoffen.

In 2000 nam dochter Veerle de zaak over. Ze breidde doorheen de jaren het assortiment verder uit tot een totaalaanbod van binnen- en buitenplanten, decoratie, dierenvoeding en zelfs diensten zoals een servicepunt van de Nationale Loterij.

Het gebouw in Heusden-Zolder begon echter stilaan tekenen van ouderdom te vertonen, waardoor een grondige renovatie of zelfs volledige nieuwbouw zich opdrong. Veerle wilde er wel voor gaan, maar de zag uiteindelijk af van de plannen door het hoge investeringsbedrag en de onduidelijkheid over de vergunningsvoorwaarden.

En zo komt er dus een einde aan 40 jaar Tuincentrum Maris. Het trouwe cliënteel vindt het bijzonder jammer. Veerle Maris, die intussen deeltijds werkt aan de UHasselt, weet ook dat ze haar zaak en klanten gaat missen, maar kijkt toch hoopvol uit naar een iets lagere fysieke belasting én een tikkeltje meer welverdiende rust.