jeroen luys

Voormalig ondernemer gaat Toerisme Limburg leiden

Jeroen Luys is de nieuwe directeur van Toerisme Limburg. De voormalige eigenaar/zaakvoerder van kasteelbrouwerij De Dool (Ter Dolen) ruilde die functie 4 jaar geleden voor een job als Manager Private Sector bij Toerisme Limburg. Nu groeit hij dus intern door ter opvolging van Carmen Willems, die een half jaar geleden vertrok.

Toen Toerisme Limburg vier jaar geleden werd hertekend, werd de private sector als nieuwe, belangrijke afdeling toegevoegd. Jeroen Luys werd destijds als manager van die divisie aangesteld om de banden tussen het beleid en de ondernemers uit de sector te versterken.

Met succes, want de ‘community’ van Toerisme Limburg is geëvolueerd van 157 partners naar 448. “De economie van de vrije tijd is intussen uitgegroeid tot een belangrijke speerpuntsector en heeft nog een sterk groeipotentieel, waarbij de private ondernemers een cruciale rol spelen”, zegt voorzitter Igor Philtjens. “Dit vraagt van de organisatie een aanpak die meer dan ooit ondernemersgericht is.”

Om die koers vorm te geven, werd Jeroen Luys (°Neerpelt, 1975) gepromoveerd tot directeur. Die functie was vacant na het vertrek van Carmen Willems, die 1,5 jaar op de stoel had gezeten. Luys kent de toeristische sector heel goed, vooral als ondernemer van kasteelbrouwerij De Dool, waar ook een fietscafé en B&B aan verbonden zijn. Hij is ook mede-oprichter van het Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB) waarmee wordt ingespeeld op het enorme groeipotentieel van zakentoerisme in Limburg.

“We kunnen bij Toerisme Limburg rekenen op de ervaring van Jeroen in het ondernemerschap en zijn expertise in de vrijetijdseconomie, wat ervoor moet zorgen dat de organisatie klaar is voor de toekomst”, besluit Philtjens.