Nieuws Limburg Voormalig profwielrenner start eigen bedrijf

Voormalig profwielrenner start eigen bedrijf

Voormalig profwielrenner start eigen bedrijf

Wie voor zijn fietsclub, bedrijf of vereniging een gepersonaliseerde wieleruitrusting wil hebben, moet daar meestal een lange weg voor afleggen. Voormalig profrenner Sander Helven heeft nu een online platform opgestart waarmee je met enkele muisklikken je outfit samenstelt. Meer nog, de 3D-animatie van hoe het eruit zal zien, is een wereldprimeur voor Tex.Vision, zoals het bedrijf heet.

Limburger Sander Helven was 4 jaar actief als profwielrenner. Nadat hij de fiets aan de haak hing, bleef hij actief in het wereldje. Hij ging zich meer bepaald toeleggen op wielerkledij omdat hij als prof het grote verschil tussen de diverse merken had ervaren. Samen met IT-specialist Krijn Swinnen heeft hij nu een eigen bedrijf opgestart dat de digitale wereld verzoent met gespecialiseerde kleding voor fietsers en lopers.

“Tex.Vision richt zich op teams, bedrijven en verenigingen die zich willen tonen met dezelfde sportkledij”, zegt Sander Helven. “Op ons webplatform kan je heel eenvoudig de kleuren kiezen, je logo uploaden en alle afwerkingsvormen bepalen. Je kan vervolgens de link doorsturen naar alle teamleden of collega’s, die dan het artikel aanduiden en hun maat invoeren. Zes tot acht weken later is de hele outfit klaar.”

Uniek aan het concept van Tex.Vision is dat het ontwerp van de kledij getoond wordt in een geanimeerde 3D-voorstelling. “Zo krijgt iedereen een levensechte voorstelling van hoe het eruit zal zien”, legt Sander Helven uit. “De beelden kunnen ook gedeeld worden via social media, zodat de naambekendheid en het imago van het bedrijf of de club nog kan vergroot worden.”

Tex.Vision wil naast wielerkledij ook andere sporters bedienen. “En we bieden ook accessoires aan, zoals helmen, brillen, schoenen en zelfs fietsen, allemaal te personaliseren via ons platform”, legt Krijn Swinnen uit. “In de toekomst zal dit portaal en de 3D-technologie nog verder uitgebreid worden met andere bedrijven en merken, zodat we een centrale uitvalsbasis hebben voor elke sporter die snel en goed online wil geholpen worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.