in z hrm voka

Voormalig werkgever Hasseltse burgemeester is beste

Tijdens de Dag van HRM, een inspiratiedag voor Limburgse HR-professionals, heeft IN-Z uit Genk de Limburgse HR Award gewonnen. De sociale onderneming heeft volgens de jury het beste HR-beleid van de provincie. ASAP HR Group (Genk) en United Experts (Beringen) waren de andere genomineerden. De award is een initiatief van Voka Limburg.

Waarom IN-Z? De jury loofde de unieke HR-aanpak van IN-Z (waar de Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye tot haar aanstelling algemeen directeur was). “Al vanaf de opstart van de organisatie in 1996 vertrekt het beleid vanuit het menselijk potentieel", zo staat in het verslag. "Ze doen er alles aan om dat ten volle te ontwikkelen. Bovendien is hun sociale flexibiliteit lovenswaardig. De organisatie probeert steeds tegemoet te komen aan de noden van de medewerkers, om hen duurzaam aan het werk te krijgen. Ze vertrekken steeds vanuit hun noden en behoeften. Het 'talentdenken' zit tot slot breed verankerd in de appreciërende en ondersteunende bedrijfscultuur van IN-Z. Ze zijn op die manier al jaren een belangrijke beleidsbepaler in de sociale economie.”

De andere genomineerden, ASAP HR Group en United Experts, grepen net naast de prijs, maar ook voor hen is er heel veel lof. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg, vindt dat iedere genomineerde zich een winnaar mag noemen. “Deze ondernemingen durven verder te kijken dan het traditionele HR-beleid. Zij zijn voorlopers en trendsetters die andere ondernemingen inspireren om een innovatief personeelsbeleid uit te werken voor hun medewerkers. Het 'human capital' in een bedrijf verdient de juiste zorg en aandacht.”