HD 013

Voormalige ramenfabriek is nu modern bedrijvenpark

Projectontwikkelaar Van den Boer Concept en zusterbedrijf Derdaele+ uit Lommel zijn bijna klaar met de bouw van bedrijvencampus Fenestra in Pelt. Op de site waar vroeger ramen en deuren werden gemaakt, zijn de 32 kmo-units intussen bijna allemaal verkocht.

Van den Boer Concept ontwikkelt zowel residentiële als industriële projecten. Die laatste categorie wordt gerealiseerd in samenwerking met industriebouwer Derdaele+. Het gaat vooral om bedrijvenparken, KMO-units, grote bedrijfshallen en commerciële panden.

Een opvallend projecten dat bijna klaar is voor oplevering, is het bedrijvenpark Fenestra in het Nolimpark van Pelt, een investering van nagenoeg 10 miljoen euro. “Op de plaats van het vroegere Umans, en nadien Belisol, hebben we 32 kmo-units gerealiseerd op een terrein van 25.000 m2”, vertelt Filip Remans van Van den Boer Concept. “Een mooi project dat in een ijltempo was uitverkocht. Er resten ons alleen nog een paar showroompanden.”

Van den Boer en Derdaele+ zijn pioniers in deze soort van bedrijfsaccommodatie. “Er is wel degelijk nog veel vraag naar KMO-units”, aldus nog Remans. “Zeker als er troeven worden gecombineerd, zoals een eigentijdse architectuur, degelijke en onderhoudsvrije materialen en een hoge afwerkingsgraad. Wij blijven met onze bouwgroep in ieder geval investeren om een divers en kwalitatief aanbod voor Limburgse ondernemers voorhanden te hebben.”