Nieuws Limburg "Voorwaarden aan shopping langs Blauwe Boulevard"

"Voorwaarden aan shopping langs Blauwe Boulevard"

"Voorwaarden aan shopping langs Blauwe Boulevard"

De verenigde handelaars van Hasselt (VHCH) en Unizo stellen harde eisen voor de toekenning van de vergunningen aan 24.000 m² extra winkeloppervlakte aan de Kanaalkom in Hasselt. Daar wordt zoals bekend de dancing Versuz afgebroken en de grote stadsparking in beslag genomen om plaats te maken voor een nieuw shopping- en wooncomplex. De zelfstandigen vrezen een leegloop van de binnenstad, als het nieuwe aanbod niet complementair wordt ingevuld.

Op een druk bijgewoonde infovergadering werden de eisen op tafel gelegd. Daarbij willen de handelaars het winkelgedeelte aan de Blauwe Boulevard beperken en alleen oppervlaktes boven 400 m² toelaten. Ze willen er geen modewinkels en een verbod op de verhuizing van ketens uit de binnenstad naar de nieuwe zone. Ook naar bereikbaarheid en parking moeten er vooraf garanties komen, vinden VHCH en Unizo. Ze zullen hun grieven nu met het stadsbestuur bespreken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.