garagefox2

Vossius vindt verdienmodel in vastgoed

Gewezen horeca-ondernemer en ex-politicus Pascal Vossius investeert alles samen 1,5 miljoen euro in zijn nieuwe vastgoedfirma Voluit Vastgoed en in Garage Fox, een co-working-plaats voor beroepen die verwant zijn met vastgoed.

Daarmee begint de 50-jarige Truienaar aan zijn derde carrière. Vanaf zijn achttiende was hij al ondernemer in de Truiense horeca, met gekende namen zoals ‘t Nieuwscafé, Cosmo Café en Le Beau Zoo. Na de vorige lokale verkiezingen in 2018 zette hij ook een punt achter zijn 18-jarige carrière in de politiek. “Dat was een hele intense periode. Ik ben tevreden dat ik veel in beweging heb kunnen zetten. Maar ik vond dat het tijd was om plaats te maken voor de volgende generatie”, zegt Vossius.

Nu breekt er dus een nieuwe periode in zijn actieve leven aan. Vossius investeert 1,5 miljoen euro in de aankoop en de renovatie van de voormalige Garage Dex in het hartje van de stad. Het pand dateert van 1930, toen Eloi en Fons Jans er een garage in uitbaatten. Na de oorlog werd de garage overgenomen door de familie Dex.

“Ik wil graag de rijke historiek van het pand bewaren. Als alles goed gaat, moeten de geplande renovatiewerken tegen midden 2022 afgerond zijn”, zegt Pascal Vossius. Het nieuwe pand is ondertussen Garage Fox gedoopt, een knipoog naar zijn familienaam. Garage Fox zal onderdak bieden aan 30-tal werkplekken, voornamelijk voorbestemd voor beroepen verwant aan de vastgoedwereld, zoals architecten, technische adviseurs, zwembadbouwers of interieurinrichters. Er zal ook plaats zijn voor interne activiteiten of inspiratiesessies rond wonen en werken.

“Maar er is zeker ook ruimte voor bijvoorbeeld een wijnhandel, want we houden het graag wat bourgondisch”, lacht Vossius. Er komt zeker al een sfeervolle stoof en een karakterrijke oldtimer om het interieur aan te kleden.
Ook Voluit Vastgoed, de nieuwe vastgoedfirma van Vossius, zal op termijn zijn intrek nemen in Garage Fox. Vanaf maart 2021 (en dan voorlopig vanuit de Luikerstraat in Sint-Truiden) gaat hij aan de slag als projectontwikkelaar in de regio’s Haspengouw en Vlaams-Brabant, zowel in residentieel als commercieel vastgoed. “In het verleden heb mijn eerste professionele stappen als vastgoedmakelaar gezet bij Aktimmo. Nu keer ik terug naar die eerste liefde. Ik sta zeker open voor een partner-makelaar, die er samen met mij wil invliegen”, besluit hij.