JCr-090519-Blanco H Hart 022

Vossius wil zijn plein nieuw leven inblazen

Sinds de sluiting van het Nieuwscafé en Club Barza werd door de curator druk gezocht naar een nieuwe invulling om de gerenommeerde brasserie, annex club, te revitaliseren. Omdat dit niet meteen lukte, werd nu beslist om deze taak over te dragen aan een groep vastgoedmakelaars. Onder hen ook Pascal Vossius, die op deze manier terugkeert naar ‘zijn’ Heilig Hartplein.

Het zijn Q Living, RT Vastgoed en Pascal Vossius die onder de nieuwe naam Blanco hun krachten bundelen en zullen trachten om de vrije panden op het Heilig Hartplein een nieuwe bestemming te geven. Niet alleen horeca, maar ook retail, kantoren en andere invulling zijn mogelijk. Vossius kent het potentieel van de plek maar al te goed. “Na mijn vertrek uit het Nieuwscafé, nu al 7 jaar geleden, voelt dit aan als thuiskomen”, zegt hij. “Het plein heeft mij altijd nauw aan het hart gelegen en daarom zet ik mee de schouders onder dit project. Wij starten bewust vanaf een leeg blad, zonder opgelegde bestemming. Er zijn immers heel veel mogelijkheden.”

Voor één van de vier panden is inmiddels al een bestemming gevonden. Liverpool-doelman en Truienaar Simon Mignolet gaat met zijn broer Wouter in het pand van de voormalige Barza een filiaal van Twenty Two Coffee vestigen.

Tot er een definitieve beslissing is over de andere locaties, kan het voormalige Nieuwscafé worden gehuurd als pop-up eventruimte.

JCr.